torstai 7. helmikuuta 2013

Värikästä elämää

Jos ei muuten niin ainakin lastenhuoneessa. Mä tykkään että lapsilla pitää olla väriä ympärillään, muutakin kun pinkkiä ja sinistä. Onneksi meillä menee vielä Sisulle aika moni "tyttöjen väri" läpi ja suostuu pitämään vaatteita joissa näitä värejä on. Tosin jostain kumman syystä saattaa tarjota Lilalle punaisia legopalikoita ja itselleen haalii vihreitä ja sinisiä, samoin kun kaupassa kysyin punaisesta paidasta että "tykkääkö Sisu?" niin vastaus oli että "Lilan, pois!". Silti tämä tietyissä asioissa punaista hyvinkin rajusti syrjivä pikkuherra saattaa leikkiä siskonsa PINKILLÄ leluautolla pitkän aikaa ;)

No, siihen varsinaiseen asiaan palatakseni, tykkään siis käyttää lapsillani värikkäitä vaatteita. Tällä en siis tarkoita että vaatteessa pitäisi olla paljon eri värejä vaan sitä että värit ovat kirkkaita ja vahvoja. Villervallan vaatteet ovat näistä erittäin hyvä esimerkki. Ehkä värimieltymyksestäni johtuen silmääni miellyttää erityisesti retro- ja uusretrohenkiset vaatteet ja sisustus. Tällä hetkellä värikkyyttä kodissamme on eniten lastenhuoneessa, mutta olen yrittänyt ujuttaa sitä muuallekin (mieshän ei siis retrosta tykkää koska "on elänyt sillä aikakaudella jo.." :) piristämään muuten aika tasaista ja väritöntä (lue:tylsää) sisustustamme. Haaveenani olisi että koko koti olisi yhtenäisellä tyylillä sisustettu. Paaaljon on siis vielä suunniteltavaa sen asian suhteen!

Tein tähän yhteyteen pienen kuvakollaasin noin viimeisen vuoden aikana tekemistäni käsitöistä, on niitä muutama lisää mutta en ole kuvia räpsinyt kaikista (no okei, oli mulla kyllä ei-jaksa-käsitöitä-vaihekin tossa syksyllä)




No niin, heti eka kuva ylävasemmalla paljastaa että olen ainakin kerran sortunut tähän "sinistä pojalle ja punaista tytölle"-ajattelutapaan! Tuo pilvitrikoo oli kuitenkin niin ihanaa, että sitä oli pakko tilata täältä. Tykkään muutenkin hirveästi siitä että kankaita voi ostaa netistä. Olen nykyään niin laiska raahautumaan kauppoihin, että ilman nettikauppoja en saisi varmaan mitään aikaiseksi. Tähtihousujen kankaan tilasin täältä ja tilasinpa sieltä muutamia muitakin ihania kankaita, suosittelen kaikille -todella helppoa ja nopeaa (kun vaan eka päättää että mitä kaikkea tilaa ;) Muumimekkoon pitäisi jaksaa tehdä sen verran muokkausta että ompelisi taakse vetoketjun. Kävi nimittäin niin, että kun itse soveltelin Ottobren kaavoja Lilan jo ollessa unilla, niin enpä ajatellut että kangas ei A)jousta ja B) kaula-aukko on tehty mallille jossa käytetään huolittelussa resoria EIKÄ kanttinauhaa! Tuota villatakkia on aika moni ihastellut ja pyytänyt ohjeitakin, en voi ottaa kunniaa mallista itselleni, sillä löysin tämän ihanan blogin jossa on kaikkea muutakin inspiroivaa ja paljon ohjeita! Turkoosi takki on tehty samalla ohjeella, mutta ohuemmalla langalla ja ilman taskua. Makuupussi on jo vaihtanut omistajaa, mutta tuunasin kirpparilta ostamaani äitiyspakkauksen makuupussia Eurokankaasta löytämälläni kankaalla -tulos on aika kiva, mutta voin paljastaa että vetoketjun ompelin kolme kertaa väärin ja viimeisellä kerralla olin jo niin kiukkuinen että mieheni ratkoi sen mun puolesta pois... Vielä lisättäköön että ompelin sen kyllä sitten lopulta ihan itse takaisin ;)

Loppuun vielä muutama kuva lastenhuoneesta joka ei siis ole vieläkään löytänyt lopullista sisustuksellista ilmettään


Ps. Piti tänään tehdä pöllölle kaveri

2 kommenttia:

  1. Kivoha oot tehny! Tilasin myös metsolalta keltaista bambi trikoota, tarkoituksena tehdä tytöille tunikat ja jos kangasta jää niin ittellekki jotain, nyt vaan odotellaan sopivaa inspiraatiota. :) En muuten jostain syystä pysty ryhtyä sun lukijaksi..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mäkin meinasin tilata sitä keltaista bambia viimeksi kun tilasin sieltä, mutta ajattelin jättää seuraavaan kertaan :) Ai et pysty alkaa lukijaksi, hmmm.. täytyy katella noita asetuksia!

      Poista